HEREN-, DAMES- & KINDERFIETS

HEREN-, DAMES- & KINDERFIETS onderhoud

Regelmatig schoonmaken
U zult begrijpen dat door het poetsen van uw fiets u de levensduur hiermee flink kan verlengen. Met name als u in de winter fietst is het poetsen van uw fiets erg belangrijk. Vooral als er met zout gestrooid wordt is het erg belangrijk dat u dit regelmatig van uw fiets wordt verwijderd. Het verwijderen van het zout kunt u als volgt doen: Was de fiets met een borstel (bijvoorbeeld een handveger) en heet water met een sopje. Het hete water zorgt ervoor dat het zout goed oplost. De fiets vervolgens afspoelen met een tuinslang, vergeet daarbij niet de spatborden hier blijft vaak veel vuil achter. Gebruik geen hogedrukreiniger en ook geen sproeikop op de tuinslang met een scherpe straal, hierdoor kun je namelijk water in de lagers spuiten van bijvoorbeeld de versnellingsnaaf, trapas voornaaf en balhoofd.

Bandenspanning
Controleer altijd of de spanning van uw banden nog in orde is. Bij te lang doorrijden op te zachte banden is de kans op een lekke band vele malen groter.

Remmen controleren
Als u de remgreep te ver moet in knijpen moet waarschijnlijk de remvoering vervangen worden.

Afstellen versnelling
Als uw fiets niet goed schakelt of doortrapt is het mogelijk dat uw versnellingskabel moet worden bijgesteld.

Stallen van uw fiets
Het is aan te raden dat uw fiets zoveel mogelijk binnen staat. De levensduur kan u hiermee aanzienlijk verlengen. De jaarlijkse onderhoudsbeurt is geen overbodige luxe. Ook hiermee kunt u de levensduur van uw fiets aanzienlijk verlengen.